Έρωτας και Αγάπη…

Views

574

Ο άνθρωπος δεν έχει υπομονή, δεν έχει μάθει να ζει , να ζει αλλά και να περιμένει. Δεν είναι χάσιμο χρόνου αυτό, αυτό είναι η ευτυχία που ψάχνει. Του λένε να ζήσει τη στιγμή και το παρερμηνεύει. Το κάνει σπουδαίο το δευτερόλεπτο και ξεχνάει ότι ανήκει στην ώρα. Έλα άνθρωπε, λογικέψου λίγο! αλλά αυτό δεν είναι το προβλημά σου; αυτή δεν είναι η αδυναμία σου και το δύσκολο σου σε αυτή τη ζωή; Ναι , αυτό είναι.
Κατάλαβες περίπου; Κατάλαβες τι είναι έρωτας και τι αγάπη; Κατάλαβες αν είναι ένα ή κάτι ξεχωριστό; Αν συμβαδίζουν ή παίρνουν άλλο δρόμο; Αν η ύπαρξη του ενός προϋποθέτει την ύπαρξη του άλλου; Ξέρεις πόσοι απορούν γι’αυτό; Ξέρεις πόσα σενάρια φτιάχνουν; Πόσες θεωρίες και ιστορίες; Την αλήθεια την ξέρεις όμως; Το μέσα σου το ρώτησες πότε ή μήπως θέλει χρόνο και η στιγμή κυλά;
Ο έρωτας είναι το λεπτό, το δευτερόλεπτο. Αυτό που πιάνεις στη στιγμή. Στο κλείσιμο και άνοιγμα του βλεφάρου σου, στο άκουσμα μιας λέξης. Πόσα πρόλαβες να αρπάξεις σε τόσο χρόνο; !Πόσες εικόνες και πόσα ακούσματα;! Πώς να τα συνθέσεις σωστά να φτιάξεις το ολόκληρο; !Δεν σου έφτασε ο χρόνος! Έβαλες όλες τις αισθήσεις να λειτουργήσουν σε μια στιγμή και μπερδεύτηκαν , αφέθηκαν και ξεχάστηκαν εκεί. Κολλημένες , διαλυμένες, παραπλανημένες. Ο χρόνος όμως σε αγάπησε, αυτός μόνο. Σε επανέφερε στον εαυτό σου και εκεί άρχισες να κλαις για όσα δεν είδες και δεν άκουσες και  για όσα έχασες στην επόμενη στιγμή. Πού έδωσες την ψυχή σου και ότι σου ανήκει; Σε κάτι που τελικά άφησες πίσω εκεί. Αλλά πήρες πολλά, έμαθες τι είναι η αγάπη.
Η αγάπη είναι η συνέχεια και το τέλος.Αυτό που θα μείνει βρε άνθρωπε και θα σε κάνει ολόκληρο. Είναι ό,τι θα σε γιατρέψει. Θα σου μάθει να περιμένεις γιατί η αγάπη είναι πολλές στιγμές μαζί, πολλές εικόνες και πολλά ακούσματα. Θα είναι ό,τι θα σου ανταποδώσει ο χρόνος για την υπομονή σου . Για την υπομονή που είχες να  βγείς από την παγίδα που έστησες στον εαυτό σου, για την μεγάλη δύναμη που απέκτησες  μέσα από αυτή την προσπάθεια, αλλά πάνω από όλα για την αγάπη που απέκτησες  δικαίως  για τον εαυτό σου, για αυτόν με τον όποιο θα ζεις μαζί όλες τις στιγμές μέχρι το τέλος .
Θα βλέπεις , θα ακους και θα αισθάνεσαι μαζί της. Θα δεις το μεγαλείο της.Θα δεις, θα σε αγάπησουν και όλοι οι άλλοι. Όλοι όσοι θα άρπαξουν από το λεπτό σου, από τις εικόνες σου και από τις λέξεις σου κάτι. Ευτυχισμένοι άνθρωποι, αυτοί και έσυ, θα είστε μέσα από την αγάπη.

Το κείμενο αυτό είναι μια πιο λογοτεχνική προσπάθεια για να εξηγηθεί πιο ευχάριστα η διαφορά και η ομοιότητα μεταξύ των δύο μεγάλων λέξεων και συναισθημάτων του ατόμου. Αυτή η ανάγκη δημιουργήθηκε μέσα από τις συνεδρίες μου και μέσα από την απλή συναστροφή μου με τους άλλους.

Επιμέλεια: Κουλογεωργίου Ελένη

Γνωσιακή- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια
6936172318