Αιθέριο Έλαιο ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ-CITRUS PARADISΙ

Views

630

Η σάρκα  του έχει κόκκινο,κίτρινο, ή ροζ χρώμα. Η γεύση του ποικίλλει από πικρή έως και γλυκιά, ανάλογα με την ποικιλία.Το γκρέιπφρουτ ανήκει στα εσπεριδοειδή και το χυμώδες μέρος του φυτού που αποστάζεται είναι οι φλούδες του καρπού.Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και φυσικά, όπως όλα τα αιθέρια έλαια, έχει ποικιλία ιδιοτήτων και δράσεων.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Αντιλοιμώδες, αντισηπτικό, καθαριστικό, προωθεί την αποκατάσταση του πεπτικού, τονωτικό.

ΧΡΗΣΕΙΣ

Δέρμα:στην ακμή και στον καθαρισμό του λιπαρού δέρματος, με φραγμένους  πόρους. Σε προϊόντα για τα μαλλιά βοηθάει την ανάπτυξή τους και τους προσφέρει στιλπνότητα.

Σώμα:δημιουργεί αίσθηση τόνωσης και χαλαρώνει από τη μυϊκή κόπωση.

Παρουσιάζει λιποδιαλυτικές, διουρητικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες, γι’ αυτό χρησιμοποιείται μαζί με τα κατάλληλα έλαια σε προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας.

Νους και πνεύμα: βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους, της κατάθλιψης και της συναισθηματικής φόρτισης. Είναι χρήσιμο σε όσους επιχειρούν απώλεια βάρους, γιατί μειώνει το αίσθημα της λαιμαργίας και τις αρνητικές σκέψεις.

Αραιωμένο σε φυτικό λάδι μαζί με άλλα αιθέρια έλαια και κάνοντας μασάζ βοηθάει στο jet lag. Στη συσκευή αρωματισμού χώρου ή σε σπρέι λειτουργεί ως ήπιο αντισηπτικό του χώρου.

Μερικές προτάσεις:

– Για κυτταρίτιδα: 40-80 σταγόνες (ανάλογα με το πρόβλημα) σε 100 ml λάδι αμυγδάλου ή μακαντάμια και κάνετε τοπικό μασάζ όπου χρειάζεται. Εννοείται πως το μίγμα σας θα γίνει πιο αποτελεσματικό αν προσθέσετε και άλλα αιθέρια έλαια με αντικυτταριτιδική δράση.

– Mαλλιά : 20 σταγόνες μαζί με 10 σταγόνες δενδρολίβανο σε 50ml λάδι δάφνης (ή κάποιο άλλο αν έχετε λιπαρά μαλλιά) και μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού για καταπολέμηση της τριχόπτωσης και πιο στιλπνά μαλλιά. Φυσικά κι εδώ ισχύει ότι αν χρησιμοποιήσουμε και άλλα κατάλληλά αιθέρια έλαια θα γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικό το μείγμα μας!

Η δύναμη και η αποτελεσματικότητα των αιθερίων ελαίων είναι ανεξάντλητη, όταν χρησιμοποιούνται στις σωστές αναλογίες και συνδυασμούς. Απαραίτητο και αδιαπραγμάτευτο, να είναι υψηλής ποιότητας.

Έχουμε τις γνώσεις και σας ετοιμάζουμε το πιο κατάλληλο μείγμα αιθερίων και φυτικών ελαίων, για οτιδήποτε μας ζητήσετε!!!

Επιμέλεια: Διονύσιος Μεντές Αωματοθεραυπευτής-Φαρμακοποιός

Πηγές: http://www.aromatotherapeia.gr/

              http://www.apivita.com/hellas/

              Οδηγός Αρωματοθεραπείας-Αγγελική Προδρομίδη