Μία πρώτη γνωριμία με το μαγευτικό κόσμο της Αρωματοθεραπείας

Views

678

Τα αιθέρια έλαια είναι η ‘ψυχή’ των φυτών. Είναι υψηλής συγκέντρωσης και περιέχουν πάρα πολλά δραστικά μόρια με πολυάριθμες εφαρμογές, όσον αφορά τη φαρμακευτική τους δράση. Κάθε αιθέριο έλαιο είναι το σύνολο από ενώσεις υψηλής δραστικότητας, που του δίνουν τη δυνατότητα να παρουσιάζει μια δική του, μοναδική φαρμακευτική δράση.

Η εισπνοή και η τοπική εφαρμογή είναι οι συνηθέστεροι τρόποι χορήγησης των αιθέριων ελαίων, χωρίς να αποκλείονται και άλλοι οδοί. Η αρωματοθεραπεία είναι μια πολύπλοκη και πολύπλευρη επιστήμη και θα έχουμε τη δυνατότητα σε επόμενα άρθρα να αναφερθούμε εκτενέστερα, καθώς οι εφαρμογές της είναι πάρα πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες.

Έως τότε, μια σημαντική συμβουλή: χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια γνήσια και μόνο μετά από συμβουλή ειδικού αρωματοθεραπευτή , ώστε να απολαύσετε το 100% των ωφέλειών τους.
Το φαρμακείο μας είναι εφοδιασμένο με μεγάλη ποικιλία αιθέριων ελαίων που πληρούν τις προδιαγραφές ορθής χρήσης και με δυνατότητα παρασκευής συνταγών, ανάλογα με το αποτέλεσμα που σας ενδιαφέρει.

Επιμέλεια: Διονύσιος Μεντές – Φαρμακοποιός – Αρωματοθεραπευτής
Ναταλία Μεντέ – Φαρμακοποιός – Παρασκευή Καλλυντικών από Φυσικές πρώτες ύλες