Ξεφλούδισμα μετά τον ήλιο; βάλτε τέλος άμεσα!

Views

3297

Η εικόνα  του ξεφλουδισμένου δέρματος εξ’ αιτίας παρατεταμένης παραμονής στον ήλιο  σίγουρα δεν είναι ελκυστική, ενώ συγχρόνως  είναι αρκετά επίπονη. Για να φτάσει στο σημείο το δέρμα να ξεφλουδίσει  πρέπει  να έχει προηγηθεί έγκαυμα στην περιοχή. Ξηρότητα, αφυδάτωση, κοκκινίλα, ξεφλούδισμα: το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι ένα κρύο ντους διότι αφ’ ενός δροσίζει, αφ’ ετέρου επιβραδύνει την εξέλιξη του ξεφλουδίσματος. Πάνω απ’ όλα δεν θα πρέπει να τρίψουμε το δέρμα μας στην προβληματική περιοχή, διότι το ξεφλούδισμα εξαπλώνεται, κάτι που σίγουρα δεν το θέλουμε. Αντίθετα, σκουπίζουμε απαλά με μία μαλακή πετσέτα αποφεύγοντας  το ξύσιμο στην πάσχουσα περιοχή,  όσο κι αν αυτό μας δίνει αίσθηση προσωρινής ανακούφισης. Αν δεν μπορούμε να αντισταθούμε είναι προτιμότερο να βάλουμε λίγο νερό, ή πάγο, ή καλύτερα να το ψεκάσουμε με ιαματικό νερό και βέβαια να συμβουλευτούμε το γιατρό ή το φαρμακοποιό μας. Ας έχουμε υπόψη ότι οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια μπορεί να δημιουργήσει πληγή ή ακόμα και μόλυνση.

Για τη συνέχεια μία πολύ καλή λύση είναι η χρήση προϊόντων βρώμης (αφρόλουτρο, γαλάκτωμα) που υπάρχουν στα φαρμακεία, για να επιταχύνουμε την αποκατάσταση στα σημεία που υπάρχει το πρόβλημα. Θεαματικά αποτελέσματα έχουμε δει στο φαρμακείο μας μετά από χρήση κρέμας ή ειδικού λαδιού, φτιαγμένα από αιθέρια και φυτικά έλαια, που συμβάλουν στην άμεση αντιμετώπιση τόσο του καψίματος όσο και του ξεφλουδίσματος του δέρματος, καθώς και στην επιτυχή ανάπλασή του. Η λήψη συμπληρώματος βιταμινών C και E είναι η καλύτερη λύση, όσον αφορά την εκ των έσω θεραπεία, δίνοντάς μας την απαραίτητη αντιοξειδωτική δράση που χρειαζόμαστε. Πίνουμε άφθονο νερό, για να πετύχουμε σωστή ενυδάτωση του οργανισμού και να επιτρέψουμε να λειτουργήσουν καλύτερα και οι μηχανισμοί αυτοίασης που διαθέτουμε.

Χρυσός κανόνας για να προλάβουμε τέτοιου είδους βλαβερές καταστάσεις, είναι η χρήση ποιοτικού αντιηλιακού (προτιμότερο μεσαίου ή υψηλού δείκτη προστασίας), ώστε να προστατεύουμε το δέρμα μας από την υπεριώδη ακτινοβολία και βέβαια επανάληψη της εφαρμογής του όσες φορές χρειαστεί.

Ας φροντίζουμε  το δέρμα μας να είναι και να φαίνεται όμορφο και υγιές!!!

Επιμέλεια: Σύλβια Τ.