Πριν το μακιγιάζ: μερικά tips για σωστή βάση

Views

822

Το πρώτο και κύριο βήμα για ένα επιτυχημένο μακιγιάζ είναι ο καθαρισμός του προσώπου. Ωστόσο ο πλήρης καθαρισμός του, απαιτεί τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού. Ένα από αυτά θα μπορούσε να είναι ένα διάφανο τζελ, όταν απευθυνόμαστε σε λιπαρά και μικτά δέρματα και ένα γαλάκτωμα για ξηρά. Επίσης, η επαρκής ενυδάτωση του δέρματος είναι εξίσου σημαντική για τη σωστή εφαρμογή καθώς και τη μεγάλη διάρκεια του μακιγιάζ. Εξάλλου μη ξεχνάμε πως το μακιγιάζ “σπάει” γρήγορα σε μη ενυδατωμένο δέρμα.

Πριν από το μακιγιάζ επιλέγουμε πάντα κρέμα κατάλληλης υφής για το τύπο δέρματός μας. Έτσι λοιπόν χρησιμοποιούμε ελαφριάς υφής κρέμα εάν έχουμε λιπαρό ή μικτό δέρμα, έτσι ώστε να μην “γυαλίζει” το πρόσωπό μας. Αντιθέτως επιλέγουμε κρέμα πλούσιας υφής εάν έχουμε κανονικό ή ξηρό δέρμα ώστε να μη “σπάσει” το μακιγιάζ αλλά και να έχει διάρκεια.

Τώρα ό.τι αφορά το foundation (make up) ο σωστός τόνος του πρέπει να γίνεται σε φυσικό φως. Έτσι χρησιμοποιούμε μια μικρή ποσότητα και διαλέγουμε μια περιοχή του προσώπου όπως για παράδειγμα το μέτωπο ή την περιοχή κάτω απ τα μήλα. Αυτά είναι τα σημεία που έχουν τον φυσικό τόνο που θέλουμε να πετύχουμε. Αποφεύγουμε δηλαδή δοκιμές στην περιοχή του λαιμού ή στο εσωτερικό των καρπών όπου η επιδερμίδα είναι πολύ πιο ανοιχτή. Εφαρμόζουμε το foundation χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα, ταμπονάροντας, αποφεύγοντας την υπερβολική ποσότητα. Η επιδερμίδα πρέπει να δείχνει ομοιόμορφη.

Σε ό,τι αφορά την πούδρα επιλέγουμε ίδιο τόνο με το foundation ή ένα τόνο πιο σκούρο. Βεβαίως χρησιμοποιούμε ένα πινέλο ώστε να αφαιρέσουμε την περιττή ποσότητα και στις λιπαρές επιδερμίδες επιμένουμε στην περιοχή Τ.

Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και οι bronzing powder δηλαδή οι βελούδινες ελαφριές πούδρες για λαμπερό και «μαυρισμένο» αποτέλεσμα, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο ή για κοψίματα, γωνίες, για να δώσουμε έμφαση στα ζυγωματικά του προσώπου αλλά και για ένα γρήγορο μακιγιάζ.

Επιμέλεια: Σύλβια Τ.