Πόδια: Τι συμβολίζουν τα κάτω άκρα μας;

Views

3635

Τα πόδια είναι η βάση μας,η επαφή μας με τη γή , με τη ζωή ,με τους άλλους.
Τα πόδια συμβολίζουν τον επίσημο κοινωνικό μας ρόλο ,τα πιστεύω μας ,τα κριτήρια μας για τη ζωή.
Μέσα από τις πεποιθήσεις μας και μέσα από την επαφή μας με το έδαφος ,»πατάμε πόδι» για κάτι που πιστεύουμε.
Αντίθετα,για κάποιον που φοβάται να υπερασπίσει την θέση του , λέμε ότι »του κόπηκαν τα πόδια» η ότι »του βάλανε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι».

Οταν »πατήσουμε γερά στα πόδια μας»,κατανοούμε την αρετή της ικανότητας προσαρμογής στην κοινωνία και στον έξω κόσμο.
Ο πόνος στο πόδι μπορεί να δηλώνει την αίσθηση ότι δεν προχωράμε ή προχωράμε σημειωτόν ή ότι κάνουμε κύκλους χωρίς να πετυχαίνουμε τίποτα.

Η ρεφλεξολογία μας μαθαίνει ότι πόδια και κεφάλι συνδέονται και γι’αυτό περιέχουν το όλον.Τα δάχτυλα των ποδιών αντιστοιχούν στην κεφαλή του σώματος , ενώ η φτέρνα ,στη βάση του.

ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ ΠΟΔΙΟΥ
Μας επιτρέπουν να προσαρμοστούμε με ευελιξία στην πραγματικότητα ,συγχρόνως όμως εκφράζουν την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε ,να βαδίσουμε και να υπερασπισθούμε τις πεποιθήσεις μας.
Δάχτυλα κυρτωμένα προς τα μέσα θα μπορούσαν να εκφράζουν μια καταπίεση της επιθυμίας μας να προχωρήσουμε ,φόβο ή υπερβολικό έλεγχο.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥ ΠΟΔΙΟΥ σχετίζεται με την προσωπικότητα ,την πίστη στον εαυτό μας και την ζωή ,το χώρο που καταλαμβάνουμε.Πολλοί άνθρωποι έχουν ένα μεγάλο κότσι στο πλάι του ποδιού,στο σημείο εκείνο ξεκινάει ο μεσημβρινός της σπλήνας και αυτό δείχνει ότι η σπλήνα είναι νωθρή και κουρασμένη από τα πολλά γλυκά και την έλλειψη ανόργανων αλάτων.Οι άνθρωποι αυτοί συχνά υποφέρουν από αρθρίτιδα.
Στην ανατολική διάγνωση ,λέμε ότι αυτό εμφανίζεται σε άτομα που θεωρούν ότι πρέπει να επαληθεύουν τις προσδοκίες των άλλων και είναι ισχυρογνώμονες.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΑΧΤΥΛΟ σχετίζεται με τον μεσημβρινό του στομάχου και είναι ενδεικτικό του τρόπου διατροφής και της κατάστασης του πεπτικού σωλήνα. Οταν είναι μακρύτερο δείχνει μεγάλη όρεξη και σχετίζεται με την εξουσία και την κατεύθυνση της ζωής.
ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ συνδέεται με την δημιουργικότητα
ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ σχετίζεται με τον μεσημβρινό της χοληδόχου κύστεως ,την ευελιξία την αποφασιστικότητα και το θάρρος.
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΑΧΤΥΛΟ συνδέεται με τον μεσημβρινό της ουροδόχου κύστεως ,το συναισθηματικό κράτημα ,τον φόβο.

Με τα πόδια μας πηγαίνουμε προς τον άλλον και μέσα από τον άλλον συναντάμε την ψυχή μας ,
είναι η στήριξή μας.
Μήπως να τους δίναμε την σημασία που τους ΑΞΙΖΕΙ;

Πηγή:BICOMtherapy Ιωαννα Δευτεραιου