Ρεφλεξολογία: μια φυσική μέθοδος ίασης.

Views

1095

Αυτός που σέβεται το σώμα μέσα στο οποίο κατοικεί και χάρη στο οποίο ζει,σκέφτεται,δημιουργεί, επιθυμεί και ονειρεύεται,μπορεί να προλάβει ,μπορεί να διαβάσει τα σημάδια, μπορεί να αφουγκραστεί την καθαρή φωνή της ειδοποίησης για κάποιο πρόβλημα που έχει αρχίσει να δημιουργείται.

Σε αυτόν απευθύνονται οι φυσικές θεραπείες που εφαρμοσμένες εγκαίρως είναι συχνά αρκετές.

Όταν όμως τελικά η ασθένεια φτάνει στο σημείο να σωματοποιείται και χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή πολλοί αναρωτιούνται αν αξίζει να δοκιμάσουν μια φυσική θεραπεία και να εγκαταλείψουν την εγγύηση των φαρμάκων ή θα χάσουν τον χρόνο τους.
Ποτέ δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα ,αφού καμία φυσική μέθοδος δεν είναι ενάντια στη θεραπεία που μας συστήνει ο ειδικός γιατρός.
Αντιθέτως μάλιστα μια φυσική μέθοδος ίασης θα δράσει συμπληρωματικά και σε κάθε περίπτωση θα συμβάλει ώστε η ιατρική αγωγή να δώσει τα καλύτερα της αποτελέσματα.

Εννοείται βέβαια ότι δεν μιλάμε για φυσικές θεραπείες μπροστά σε ένα αλλεργικό σοκ,σε μία χρόνια η εκφυλιστική νόσο ,και όταν υπάρχει μόνιμη βλάβη σε κάποιο όργανο ή σύστημα.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που καμία φαρμακευτική αγωγή και παυσίπονο δεν μπορεί να βοηθήσει ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τον πόνο ή όταν η χρήση αναλγητικών και αντιφλεγμονωδών προκαλεί πολλές παρενέργειες.
Τότε αξίζει κάποιος να δοκιμάσει αυτή την πανάρχαια φυσική μέθοδο ίασης τη ρεφλεξολογία.

Η μέθοδος αυτή εξετάζει το γεγονός ότι η ασθένεια ,όπως λέει ο Αριστοτέλης ,εμφανίζεται στο όργανο ή στο μέρος του σώματος από τη συμφόρηση στη ζωτικότητά του. Η συμφόρηση αυτή προκαλείται από τη συγκέντρωση εκεί πολλών δηλητηρίων και αποβλήτων του μεταβολισμού.
Είναι θαύμα πως στα πέλματα μας και αλλού στο σώμα δημιουργούνται σε αντιστοιχία οι συνθήκες εκείνες που ευνοούν την αποθήκευση πληροφοριών υπό μορφή κρυσταλλώσεων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Οι κρυσταλλώσεις αυτές στα χέρια ενός έμπειρου ρεφλεξολόγου μπορούν να αποκαλύψουν πως η βιογραφία μας έγινε η βιολογία μας και πως έχουν σωματοποιηθεί ακόμα και οι σκέψεις μας,τα αρνητικά μας συναισθήματα ,οι δύσκολες εμπειρίες μας.

Πολλές έρευνες πάνω στο θέμα αυτό κατέληξαν ότι το ανακλαστικό σημείο ενός οργάνου ή μέλους του σώματός παρουσιάζει ιδιαίτερη συσσώρευση σκληρών κρυσταλλώσεων και παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο αίσθημα γλυκού ελαφρύ πόνου στην πίεση του και μέσω του νευρικού συστήματος ο εγκέφαλος που ελέγχει τις λειτουργίες όλων των οργάνων δέχεται ερεθίσματα από τα ανακλαστικά κέντρα και στη συνέχεια απελευθερώνει και μεταδίδει στα αντίστοιχα όργανα θαυμαστές δυνάμεις ίασης, επηρεάζοντάς τα για μια όλο και καλύτερη λειτουργία.
Έτσι πολλά θέματα υγείας που μας ταλαιπωρούν όπως κάθε είδους πόνος,άγχος και χρόνιο στρες,αυπνία ,δυσκοιλιότητα κ.α. αντιμετωπίζονται εντελώς φυσικά και χωρίς παρενέργειες.

Η Mayo Clinic στην έγκυρη ιστοσελίδα της γράφει:

«Αρκετές μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου και τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας υποδεικνύουν ότι η ρεφλεξολογία μπορεί να μειώσει τον πόνο και τα ψυχολογικά συμπτώματα, όπως το άγχος και την κατάθλιψη, και να ενισχύσει τη χαλάρωση και τον ύπνο. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι η ρεφλεξολογία μπορεί να έχει οφέλη στην παρηγορητική φροντίδα ατόμων με καρκίνο».

https://www.mayoclinic.org/…/what-is-reflexolo…/faq-20058139

Κάθε ασθένεια γεννιέται από την έλλειψη αρμονίας,και χαράς. Ας βάλουμε στην καθημερινότητά μας μερικές απλές ευχάριστες ασχολίες που μας γεμίζουν και μας πλημμυρίζουν χαρά.Συχνά μια υγιεινή διατροφή ,η ευεργετική επίδραση του νερού, του ήλιου και του καθαρού αέρα αρκούν για να νιώσουμε ευεξία.
Οπωσδήποτε μία τρυφερή ματιά και μια καλή κουβέντα μπορούν να μας στηρίξουν όλη μέρα.

Ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες για κλινικές μελέτες σχετικά με τη ρεφλεξολογία είναι η Reflexology Research Project http://www.reflexology-research.com/, η σελίδα της Reflexology Association of America http://reflexology-usa.org/reflexology-research/, καθώς και η American Academy of Reflexology.

ΠΗΓΗ:BICOMtherapy Ιωαννα Δευτεραιου.