Σπυράκια στο πρόσωπο; Αποκάλυψη τώρα!

Views

4104

Τα σπυράκια εμφανίζονται ως αντιδράσεις σε ορισμένες διαταραχές στο σώμα, συνήθως στην εφηβεία ή μετά τον τοκετό.

Παρακάτω θα δούμε τα συνήθη σημεία που εμφανίζονται τα σπυράκια και πώς μπορείτε να τα αποφύγετε.

Σπυράκια στο πηγούνι, το λαιμό και το σαγόνι
Αιτία: Εμμηνορυσιακός κύκλος
Οι ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, καθώς και η αλλαγή του έμμηνου κύκλου προκαλούν τους αδένες οι οποίοι παράγουν περισσότερο λίπος. Τα λίπη μπλοκάρουν τους πόρους του δέρματος και τα σπυράκια εμφανίζονται ακριβώς σε αυτά τα τμήματα του προσώπου.

Πώς να απαλλαγείτε από αυτά;
Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε με τον καθαρισμό του προσώπου λίγες ημέρες πριν από τον έμμηνο κύκλο σας. Χρησιμοποιήστε καθαριστικά που βασίζονται σε υπεροξείδιο βενζοϋλίου.

Σπυράκια στις ρίζες των μαλλιών
Αιτία: Προϊόντα Μαλλιών
Λίπη σε προϊόντα για τα μαλλιά και προκαλέσουν απόφραξη των πόρων του κεφαλιού.

Πώς να απαλλαγείτε από αυτά;
Αποφύγετε την εφαρμογή των συγκεκριμένων προϊόντων κομμωτικής και όταν αγγίζετε τα μαλλιά σας, πλένετε τα χέρια σας. Εάν παρατηρήσετε να εμφανίζονται πιο συχνά τα σπυράκια, αλλάξτε άμεσα το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε.

Σπυράκια γύρω από τα χείλη
Αιτία: Διατροφή
Μερικά από τα συστατικά που είναι πικρά ή περιέχουν κιτρικό οξύ μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα και να προκαλέσουν την φλεγμονή του. Επιπλέον, τα λιπαρά τρόφιμα προκαλούν απόφραξη των πόρων και συνεπώς να αυξάνουν τα σπυράκια.

Πώς να απαλλαγείτε από αυτά;
Μετά από κάθε γεύμα, καθαρίστε το πρόσωπό σας καλά ή σκουπίστε τα χείλη με υγρά μαντηλάκια. Εάν χρησιμοποιείτε lip balm συχνά, προσέχετε στην εφαρμογή του επάνω και όχι γύρω από τα χείλη.

Σπυράκια στα μάγουλα
Αιτία: Τα βακτήρια και η σκόνη
Όσο περισσότερο αγγίζετε το πρόσωπο με τα χέρια σας, τόσο περισσότερο θα ενισχύετε τα βακτήρια σε αυτό, με αποτέλεσμα τις φλεγμονές στο πρόσωπό σας.

Πώς να απαλλαγείτε από αυτές;
Πάντα να έχετε μαζί σας αντιβακτηριακά υγρά μαντηλάκια και να καθαρίζετε συχνά το πρόσωπό σας με αυτά.

Σπυράκια στη μύτη και το μέτωπο
Αιτία: Άγχος
Οι δύσκολες μέρες στην ζωή μας προκαλούν πρόσθετη έκκριση αδρεναλίνης η οποία οδηγεί σε έκκριση του λίπους στη ζώνη Τ (μέτωπο και μύτη) κι έτσι ευνοούν τα σπυράκια.

Πώς να απαλλαγείτε από αυτά;
Πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα. Εάν καταλαβαίνετε τις περιόδους με αυξημένο άγχος, ξεκινήστε και λεπτομερή καθαρισμό του προσώπου.

Πηγή:http://reflexologia.gr/