Τα κουνούπια ήρθαν…ζήτω τα αιθέρια έλαια!

Views

328

Μηχανισμοί του τσιμπήματος από κουνούπια

Μόνο τα θηλυκά τρέφονται με αίμα επομένως μόνο τα θηλυκά τσιμπάνε. Μόλις γονιμοποιηθούν αρχίζουν να ψάχνουν τις πρωτεϊνες που βρίσκονται στο αίμα των ζώων και των ανθρώπων που είναι απαραίτητες στην ωρίμανση των αυγών

 Εντοπισμός του ξενιστή (ανθρώπου για τσίμπημα)

Τα θηλυκά κουνούπια εντοπίζουν τον ξενιστή από τις σωματικές οσμές (γαλακτικό οξύ) και διοξείδιο του άνθρακα CO2 που εκπέμπεται με την αναπνοή.

Όταν το κουνούπι πλησιάσει αντιλαμβάνεται τις κινήσεις, τις μορφές, τα χρώματα και την θερμότητα που το βοηθούν να προσγειωθεί και να αρχίσει το φαγοπότιμε το αίμα μας.

Το κουνούπι χρησιμοποιεί  επίσης την ακοή για τον εντοπισμό του στόχου και έλκεται περισσότερο από τα άτομα που μιλούν δυνατά.

Παράγοντες που ευνοούν την προσέλκυση των κουνουπιών :

Το φως, θερμοκρασία ( 15 με  32°C), η υγρασία (ως 85%) ή και η ατμοσφαιρική πίεση. Επίσης επηρεάζουν τη συχνότητα των τσιμπημάτων η υγρασία και η θερμοκρασία του σώματος μαζί με σωματικές οσμές (CO2), αμινοξέα και οι σεξουαλικές ορμόνες που εκπέμπονται από τον ιδρώτα έλκουν τα θηλυκά κουνούπια.

Φημισμένα για την αντικουνουπική τους δράση είναι τα εξής αιθέρια έλαια : ρωμαϊκό χαμομήλι, ευκάλυπτος κιτρώδης, λεμονόχορτο και σε μικρότερο βαθμό το γεράνι. Φυσικά και η λεβάντα η σταχυώδης (Spike) αλλά  δεν συστήνεται σε εγκύους και μωρά.

Για ενήλικες προτείνουμε μίγμα από αιθέρια έλαια

Λεβάντα άγρια, Γεράνι Αιγύπτου, Ευκάλυπτος Λεμονώδη, Σιτρονέλλα αραιωμένα σε βερυκοκέλαιο.

Για μωρά άνω των 3 μηνών χρησιμοποιούμε

Λεβάντα άγρια, Ελίχρυσο, Ευκάλυπτο Λεμονώδη.

 

Εάν για οποιοδήποτε λόγο συμβεί …το μοιραίο τα αιθέρια έλαια μας σώζουν και πάλι. Με χαμομήλι γερμανικό και ρωμαϊκό, μέντα, ευκάλυπτο κιτρώδη και λεβάντα και τειόδενδρο, αραιωμένα σε λάδι καλέντουλας τα συμπτώματα υποχωρούν άμεσα! Εκτός από επάλειψη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εμποτισμένη γάζα με τα αιθέρια έλαια κ να την τοποθετήσουμε πάνω σε πιθανό εξάνθημα, αν το τσίμπημα είναι πιο «ζόρικο».

 

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΕΝΤΕΣ  ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ-ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

ΠΗΓΗ:http://www.aromatotherapeia.gr/