Τζάκι με χρώματα και…αρώματα!

Views

712

Τζάκι, συνυφασμένο με τη θαλπωρή, τη ζεστασιά, την ηρεμία. Ενίοτε και με το  ψήσιμο!  Σε διάφορα σχήματα, με διάφορα υλικά, πάντα δίνει ξεχωριστή νότα στο δωμάτιο. Δίνει χρώμα, ανάλογα με το πώς έχουμε επιλέξει να το τονίσουμε, αλλά φιλοξενεί και χρώμα, αυτό της φωτιάς.

Τι θα λέγατε να επιχειρήσουμε να προσθέσουμε και…άρωμα;

Μη διανοηθώ ότι σκεφτήκατε τίποτα παράξενες συσκευές αρωματισμού, απ’ αυτές που αρωματίζουν το χώρο(και υπονομεύουν την υγεία μας). Σκεφτείτε κάτι πιο φυσικό και λιγότερο mainstream. Σκεφτείτε ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ. Ο μαγευτικός κόσμος της αρωματοθεραπείας είναι γεμάτος από υλικά που έχουν το πλεονέκτημα να μας χαρίζουν τις αγνές τους ιδιότητες σε πολλά επίπεδα. Ακόμα και στο τζάκι.

Ανάλογα με το ποιό αιθέριο έλαιο επιλέξουμε, θα έχουμε διαφορετικά οσφρητικά, αλλά και »θεραπευτικά» αποτελέσματα. Τα αιθέρια έλαια που θα διαχέονται στην ατμόσφαιρα θα πλημμυρίσουν τους οσφρητικούς μας υποδοχείς και θα επηρεάσουν τη συναισθηματική μας κατάσταση, με τρόπο και σε βαθμό που ο καθένας μας μπορεί να καθορίσει.

Μπορείτε  να επιλέξετε το αιθέριο έλαιο κάποιου εσπεριδοειδούς, ή κάτι πιο βαρύ, όπως κέδρο του άτλαντα, πεύκο, σανδαλόξυλο, ή κάποιο πιο πιπεράτο, όπως κανέλλα, μέντα, ή αν κάνετε κέφι δώστε λουλουδένιο άρωμα στην ατμόσφαιρα με αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου, γιασεμιού, ακόμα και ylang.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να ποτίσετε με αιθέρια έλαια τα ξύλα αρκετή ώρα πριν τα βάλετε στο τζάκι. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ειδική συσκευή καύσης αιθερίων ελαίων, την οποία αφού γεμίσετε με νερό, μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας και με την κατάλληλη ποσότητα του ειδικού διαλύτη, μπορείτε να την πλησιάσετε στο τζάκι σας σε απόσταση τέτοια ώστε η θερμότητα να επιτρέψει τη διάχυση στο χώρο.

Οι επιλογές αιθερίων ελαίων είναι πάρα πολλές. Διάθεση να έχετε και το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει σίγουρα.

Μπορούμε να καλύψουμε κάθε σας επιθυμία. Έχουμε ακόμα και τη δυνατότητα να ετοιμάσουμε μίγματα για καθαρισμό της ατμόσφαιρας, για το κρυολόγημα, για το αναπνευστικό, για καλύτερη διάθεση, ή και κάτι που θα ωθήσει στο… ξύπνημα των αισθήσεων. Πάντα με αιθέρια έλαια άριστης ποιότητας και αποτελεσματικότητας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@pharmajoy.gr  ή ζητείστε τον υπεύθυνο Αρωματοθεραπείας στο 2610324894.

Επιμέλεια: Διονύσιος Μεντές-Αρωματοθεραπευτής-Φαρμακοποιός