Υαλουρονικό, το Θαυματουργό!!

Views

234

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό που μπήκε σχετικά πρόσφατα στο καθημερινό λεξιλόγιο ομορφιάς, καθώς για χρόνια το χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά οι πλαστικοί χειρουργοί στις επεμβάσεις τους.

Από πού προέρχεται;

Πώς το χρησιμοποιούμε;

Μήπως κρύβει κινδύνους;

Από πού Προέρχεται

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματός μας.

Η παραγωγή του είναι συνεχής και αδιάλειπτη, καθώς ελέγχει το περιεχόμενο του νερού στους ιστούς, επιβραδύνει την διάχυση του νερού από το χόριο προς την επιδερμίδα, αυξάνοντας την ενυδάτωση του δέρματος, ενισχύει την αντοχή του δέρματος σε βλαπτικούς εξωτερικούς παράγοντες καθώς και την επουλωτική και αναπλαστική του ικανότητα.

Στο δέρμα μας ωστόσο, με την ηλικία και καθώς γερνάμε, η φυσική διαδικασία παραγωγής του υαλουρονικού οξέως επιβραδύνεται, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα αρχικά την εμφάνιση των μικρών ρυτίδων έκφρασης και στη συνέχεια των βαθιών ρυτίδων αλλά και την χαλάρωση όλου του δερμικού ιστού.

Πώς το Χρησιμοποιούμε

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα υδρόφιλο συστατικό με εξαιρετική ελαστικότητα που έχει την ιδιότητα να συγκρατεί το νερό στο δέρμα μας και του χαρίζει όγκο και ελαστικότητα.

Χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σε επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής με μεγάλη επιτυχία, καθώς είναι ένα απολύτως φυσικό συστατικό που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα (μπορεί να συγκρατήσει ποσότητα νερού ίση έως και 1000 φορές το βάρος του), ελαστικότητα και όγκο (αυξάνει τον όγκο του έως 20 φορές) αλλά και ουσιαστική προστασία από τη γήρανση, καθώς βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου και νέων κυττάρων.

Σήμερα, πέρα από τις ενέσιμες θεραπείες που προτείνονται από τους πλαστικούς χειρουργούς με υαλουρονικό οξύ που έχει παρασκευαστεί στο εργαστήριο και είναι ίδιο σχεδόν με το φυσικό συστατικό του δέρματος μας, χρησιμοποιείται πολύ στην κοσμητολογία ως βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντα αντιγήρανσης.

Το υαλουρονικό είναι ένα συστατικό που ουσιαστικά αναπλάθει το κουρασμένο, αφυδατωμένο, χωρίς ελαστικότητα δέρμα.

Στο φαρμακείο μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος προϊόντων περιποίησης με βάση το υαλουρονικό οξύ όπως κρέμες, τζελ, ορούς, μάσκες.

Ο φαρμακοποιός σας μπορεί να σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία, σύμφωνα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Είναι Επικίνδυνο;

Το υαλουρονικό οξύ άρχισε να χρησιμοποιείται στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ως ενέσιμο συστατικό στην επανορθωτική πλαστική χειρουργική, κυρίως μετά από επεμβάσεις αποκατάστασης σοβαρών τραυμάτων, αλλά και στην αισθητική χειρουργική για το γέμισμα των ρυτίδων και την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος από εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς και δερματολόγους.

Αρχικά ήταν ζωικής προέλευσης, σήμερα όμως παράγεται στα εργαστήρια και είναι σχεδόν ίδιο με αυτό που παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η διαφορά τους εντοπίζεται στο 1% περίπου, κι αυτό για να μην μπορεί ο οργανισμός να το αποδομήσει αμέσως.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι αν ήταν ακριβώς ίδιο με το φυσικό, η θεραπεία δεν θα είχε κανένα νόημα, αφού το συστατικό θα είχε διάρκεια ζωής μόνο μερικές ώρες.

Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, δεν παραμορφώνει, δε γίνεται αντιληπτό και δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία.

Σε ό,τι αφορά την ενέσιμη θεραπεία μπορεί αμέσως μετά την εφαρμογή του να εμφανιστούν κάποιες κοκκινίλες στην επιδερμίδα.

Ως συστατικό σε διάφορα καλλυντικά προϊόντα είναι εντελώς ακίνδυνο, αφού δεν εισχωρεί βαθιά στο δέρμα και η δράση του περιορίζεται στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας.

Το Υαλουρονικό Οξύ: Ενεργό Συστατικό στη Σύγχρονη Κοσμητολογία

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα συστατικό που μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε ένα νεανικό και σφριγηλό δέρμα, αφού ως δομικό συστατικό του, βελτιώνει την ελαστικότητά, την υφή και το χρώμα της επιδερμίδας.

Ως βασικό συστατικό σε πολλές κρέμες και ορούς αντιγήρανσης, το «θαυματουργό υαλουρονικό» μπορεί να έχει τις παρακάτω δράσεις:

• Μειώνει τις ρυτίδες, τόσο τον αριθμό όσο και το βάθος τους,

• Μειώνει στις ρυτίδες έκφρασης,

• Μειώνει τα σημάδια γήρανσης (δυσχρωμίες, πανάδες, λεκέδες),

• Δίνει λάμψη και χρωματική ομοιομορφία στην επιδερμίδα,

• Προστατεύει από τη φωτογήρανση,

• Αναπλάθει κα συσφίγγει το δέρμα,

• Αποκαθιστά την πυκνότητα των δομικών συστατικών του και την χαλάρωση και

• Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση.

• Η Συμβουλή του Φαρμακοποιού
Το υαλουρονικό οξύ σε ενέσιμη μορφή είναι ένα πολύ σύγχρονο και εντελώς ακίνδυνο συστατικό που μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά πρόωρες ρυτίδες και χαλάρωση.

Τα αποτελέσματα της χρήσης του είναι εντυπωσιακά, ενώ οι μελέτες δείχνουν ότι όσοι ακολούθησαν την ανάλογη θεραπεία έμειναν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πολύ ικανοποιημένοι.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στην επιλογή του ειδικευμένου ιατρού που θα πραγματοποιήσει τις ενέσεις.

Μην εμπιστεύεστε διαφημιστικά τρικ και προσφορές.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή διαδικασία για να την αφήσετε στα χέρια τυχαίων ινστιτούτων ομορφιάς.

Σημειώστε επίσης ότι οι κρέμες με υαλουρονικό οξύ θεωρούνται αυτή τη στιγμή ό,τι πιο εξελιγμένο στη φροντίδα αντιγήρανσης.

Σε καθημερινή συστηματική χρήση τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά.

Αξίζει να τονίσουμε ότι οι κρέμες αυτές λειτουργούν θαυμάσια και ως συμπληρωματική θεραπεία για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων μιας ενέσιμης θεραπείας αντιγήρανσης

Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός

Πηγή: http://www.y-o.gr/