Υπερδιέγερση και Υποδιέγερση των κέντρων (ΤΣΑΚΡΑΣ)

Views

1031

Υπερδιέγερση ή υποδιέγερση των κέντρων σημαίνει μη ορθή κατανομή της ενέργειας στα κέντρα.

Η υπερδιέγερση προκαλεί υπερδιέγερση στο νευρικό σύστημα, όπως ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ, ή ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΕΣ ή ΝΟΗΤΙΚΕΣ ανωμαλίες, φρενοβλάβιες, ημικρανίες, αδυναμία. Ανισορροπία στο ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟ σύστημα και προβλήματα στα ΝΕΥΡΙΚΑ ΓΑΓΓΛΙΑ.

Η υπερδιέγερση στο αντίστοιχο όργανο προκαλεί ασθένειες του συμπαθητικού και εγκεφαλονωτιαίου συστήματος, του πνευμονογαστρικού, του κυκλοφορικού και της Καρδίας.

Η ΣΥΜΦΟΡΗΣΗ προκαλείται όταν δεν υπάρχει κανονική και αρμονική ροή της ενέργειας στην είσοδο ή έξοδο. Η συμφόρηση του αιθερικού εκδηλώνεται με δύο τρόπους.

Ή μεταξύ αιθερικού και αστρικού ή αιθερικού και αδένων. Αν υπάρχει συγκινησιακό πρόβλημα η συμφόρηση είναι μεταξύ αιθερικού και αστρικού. Αν το πρόβλημα σχετίζεται με την καθημερινή ζωή ή κληρονομικές ασθένειες, τότε το πρόβλημα είναι μεταξύ αιθερικού και αδένων στο φυσικό σώμα.

Συνηθισμένες περιοχές συμφόρησης είναι  στους πνεύμονες, στο στομάχι, τα νεφρά.

Η μη συνεργασία μεταξύ φυσικού και αιθερικού προέρχεται από αναισθητικό ή ναρκωτικές ουσίες, οπότε προκαλείται χαλαρή σύνδεση και έχουμε καχεκτική και εξασθενιμένη μορφή. Χαλαρή σύνδεση μεταξύ αιθερικού και αδένα προκαλεί αδυναμία σε κάποιο μέρος του σώματος π.χ. ανικνότητα [ιερό] ή λαρυγγίτιδα [λαιμός] . Σε χαλαρό και ασθενικό αιθερικό που  δεν έχει καλή επαφή με την ψυχή παρουσιάζονται καταλήψεις ορισμένες μορφές λιποθυμίες ή απώλεια συνείδησης.

Τα μη αφυπνισμένα κέντρα ή τα ήρεμα δίνουν την ατσάλινη υγεία των άγριων και άξεστων. Μπορεί επίσης, να είναι επιρρεπείς στις μολυσματικές ασθένειες.

Η κατάσταση των κέντρων προκαλεί βασικά όλες τις δυσκολίες διότι επιτρέπει τη διείσδυση σε μολύνσεις και μικροοργανισμούς.

Το φυσικό ανταποκρίνεται στο αιθερικό μέσα από το ενδοκρινικό σύστημα. Οι αδένες ανταποκρίνονται στην ενέργεια των κέντρων, εκκρίνουν τις ορμόνες οι οποίες μέσω του αίματος μεταβιβάζονται στο φυσικό.

Οι αδένες εκφράζουν το σημείο εξέλιξης της συνείδησης και το κύριο αποτέλεσμα των αδένων είναι ψυχολογικό.

Η σύγκρουση ενεργειών και δυνάμεων προκαλεί ασθένειες, οι οποίες προκαλούνται όταν ξεσπά η μάχη μεταξύ ενεργειών της ψυχής και δυνάμεων της προσωπικότητας. Οι ασθένειες που προκύπτουν είναι νευρικής φύσεως και συχνά επηρεάζουν τα κέντρα Κεφαλής ,Καρδιάς, Λαιμού.

Οι συγκινησιακές ταραχές προκαλούν δυσχέρειες στο Ηλιακό με αποτέλεσμα εντερικές, γαστρικές, ηπατικές διαταραχές. Καρδιακές ασθένειες προσβάλουν αυτούς που ενδιαφέρονται για τις επιχειρήσεις και την ηγεσία.

Η νοητική εστίαση πάνω στα κέντρα προκαλεί υπερδιέγερση στο κέντρο  και τα όργανα.

Η ορθή μεταφορά της ενέργειας και η αφύπνιση των κέντρων γίνεται μέσα από τον έλεγχο της ομιλίας, της σκέψης, της πράξης, της υπηρεσίας.

Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει υγεία είναι η ορθή σκέψη, η ορθή ομιλία, η ορθή υπηρεσία.

Πηγή: http://lifehub.gr/