Υποτίθεται σ’ αγαπώ…

Views

833

– Υποτίθεται σ’ αγαπώ αλλά δεν μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. Υποτίθεται σ’ αγαπώ αλλά δεν μ’ αρέσει να διαφωνείς. Υποτίθεται σ ’αγαπώ αλλά δεν μ’ αρέσει να επιλέγεις. Υποτίθεται σ’ αγαπώ αλλά δεν μου αρέσουν οι επιλογές σου. Υποτίθεται σ’ αγαπώ αλλά μ’ αρέσει να σε κατηγορώ.

Για όσα έκανες, για όσα δεν έκανες. Για όσα έκανες λάθος, με βάση τα δικά μου σωστά. Για όσα δεν σκέφτηκες να αποφύγεις πριν με συναντήσεις. Για όσα δεν σκέφτηκες να αλλάξεις για εμένα. Για όσες υποχωρήσεις δεν έκανες. Για όσα εγώ δεν μπορώ να καταλάβω σε εσένα. Για όσα δεν έκανες για εμένα. Για όσα δεν είσαι.

Από εκείνα που είχα φτιάξει στο μυαλό μου για εσένα. Εκείνα τα όμορφα, τα ιδανικά, τα ονειρικά. Γιατί δεν σκέφτεσαι σαν εμένα; Γιατί δεν συμπεριφέρεσαι σαν εμένα; Γιατί δεν τα έκανες όλα σωστά, όπως τα ήθελα Εγώ;!

-Εγώ! Πάλι εσύ; Πάλι με κατηγορείς. Πάλι δεν σου αρέσει να μιλώ. Να σου πω τι νιώθω, να σου πω τι θέλω, να σου πω τι δεν θέλω, να σου πω τι πέρασα, να σου πως τα ξεπέρασα, να μην με κατηγορήσεις, να με καταλάβεις, να με δεχτείς για αυτό που ήμουν,  για αυτό που έγινα. Υποτίθεται σε αγαπάς γιατί μόνο για εσένα μου λες. Και όμως εγώ ήμουν ότι ήθελες και είχες κοντά σου. ‘Ήμασταν εγώ και εσύ. Ιδανικά μαζί, ονειρικά μαζί, ουσιαστικά όχι μαζί. Ουσιαστικά κανείς ο εαυτός του.

Υποτίθεται μ’ αγαπώ. Θέλω να χαμογελώ, να επιλέγω, να κάνω λάθη, να είμαι εγώ. Μ’ αγαπώ γιατί δεν τα μπορώ όλα, γιατί δεν μπορώ να είμαι το ιδανικό, γιατί κάθε μέρα προσπαθώ. Μέσα από τα λάθη μου, μέσα από όσα δεν ήθελες να είμαι. Έτσι έγινα εγώ και έτσι έγινες εσύ. Μην με αρνείσαι, μην σε αρνείσαι. Μην αρνείσαι ότι δεν μπορούμε να γίνουμε.

Υποτίθεται μ’ αγαπάς. Άσε με εδώ, να είμαι εγώ με ό,τι αγαπώ.

Επιμέλεια: Κουλογεωργίου Ελένη

Γνωσιακή- Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια