ΦΥΣΙΚΑ, ΚΑΤΑΠΡΑΥΝΤΙΚΑ & ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ

Views

583

Κάππαρη

Αφροδισιακή και διουρητική

Ανθίζει από το Μάιο έως τον Αύγουστο και εντοπίζεται κυρίως σε άγονα πεδινά εδάφη ή πάνω σε βράχους. Τα μπουμπούκια και η ρίζα της είναι διουρητικά, αφροδισιακά και τονωτικά, ενώ φέρονται να έχουν δράση στους ρευματισμούς, τον πονόδοντο, τις παθήσεις του ήπατος και της σπλήνας.

Κάρβι

Για στομαχικές παθήσεις

Έχει τονωτικές και αρωματικές ιδιότητες και η μυρωδιά του μοιάζει με εκείνη του καρότου. Σπέρνεται στο τέλος του καλοκαιριού και χρησιμοποιείται ως καθαρτικό, για παθήσεις του στομάχου και της χοληδόχου κύστης.

Καρδαμίνη

Καταπραϋντικό

Βρίσκεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία και θεωρείται φυτό τονωτικό, αποχρεμπτικό, ενώ καταπραΰνει τους νευρολογικούς πόνους.

Κάρδαμο

Ορεκτικό και αντιβιοτικό

Χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα ως ορεκτικό, αλλά και για τη θεραπεία της λύσσας, των νευρικών παθήσεων, της δυσπεψίας και της ανακούφισης των κολικών πόνων. Έχει αντιβιοτική δράση, καθαρίζει το αίμα και βοηθά το ήπαρ.

Καρότο

Αντικαρκινικά τα φύλλα του

Δεν λείπει σχεδόν από καμία κουζίνα, καθώς συνοδεύει πολλά φαγητά και σαλάτες. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ανακαλύψει ότι τα φύλλα του άγριου καρότου είχαν θεραπευτική δράση κατά των καρκινωμάτων. Η ρίζα του το κάνει καθαρτικό, διουρητικό, αντισηπτικό και μαλακτικό, ενώ το καρότο δρα ευεργετικά στο ήπαρ, στα έντερα, στον ίκτερο και καθαρίζει το αίμα.

ΠΗΓΗ:http://www.lifehub.gr