3 ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ!!!

Views

763

Σύμφωνα με  έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την American Psychological Association κατά τη διάρκεια των εορτών υπάρχει αυξημένο στρες ιδίως για τις  γυναίκες που αναλαμβάνουν τις περισσότερες ευθύνες  για τις προετοιμασίες. Το  44% των γυναικών έναντι του 31% των ανδρών αναφέρουν αυξημένο στρες στη διάρκεια των διακοπών, λόγω έλλειψης χρημάτων, χρόνου και αγοράς δώρων.

Εμείς όμως, φροντίζουμε για εσάς προσφέρουμε συνταγές αιθερίων ελαίων, πιστοποιημένων οργανικών 100% για να σας προσφέρουμε ένα αντι-strees  καταφύγιο όπου θα  ανανεώσετε τη διάθεσή σας .

ΣΥΝΤΑΓΗ Α. κάνετε ένα διάλειμμα από την ταραχώδη ρουτίνα των διακοπών σας και  απολαύσετε αυτή τη συνταγή που θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα και θα σας καλμάρει.

4 σταγόνες αιθέριο έλαιο lavender

2 σταγόνες  αιθέριο έλαιοc cedarwood

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο orange ή bergamont

1 σταγόνα ylang ylang oil

Τοποθετείστε το μείγμα σε μια συσκευή καύσης αιθερίων ελαίων με ρεσώ , ή ακόμα καλύτερα σε συσκευή διάχυσης αιθερίων ελαίων και … απολαύστε!

ΣΥΝΤΑΓΗ Β. για ξεκούραση από την μυϊκή ένταση στον αυχένα και στο κεφάλι.

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο peppermint

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο lavender

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο chamomile

3 φλυτζάνια νερό

Αναμίξτε τα υλικά σ’ένα μπωλ, βουτήξτε μέσα μια καθαρή πετσέτα και απλώστε τη στον αυχένα και στο μέτωπο  ενώ είστε ξαπλωμένοι.

ΣΥΝΤΑΓΗ Γ. ανανεωμένη και ήρεμη επιδερμίδα με  facial mist.

1 κουταλιά της σούπας rose hipp seed oil

45 γραμμάρια απεσταγμένο νερό

45 σταγόνες αιθέριο έλαιο lavender oil

Ανακατέψτε τα υλικά και τοποθετήστε τα σ’ένα μπουκάλι κατάλληλο για σπρέι. Ανακινήστε και ψεκάστε απαλά πρόσωπο και λαιμό, από μια απόσταση 15 εκατοστών περίπου έχοντας κλειστά τα μάτια.

Οι δύο τελευταίες συνταγές απευθύνονται μόνο σε ενήλικες.

Πάντα όταν χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια να τα δοκιμάζετε πρώτα στην μέσα πλευρά του αγκώνα ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ευαισθησία στο δέρμα σας.

Καλή σας απόλαυση!

Επιμέλεια: Διονύσιος Μεντές-Φαρμακοποιός-Αρωματοθεραπευτής