4 Μικρά μυστικά που προστατεύουν τα μαλλιά από τον ήλιο και τη θάλασσα

Views

515

Tο καλοκαίρι και η έκθεση στον καυτό καλοκαιριάτικο ήλιο αλλά και τα μπάνια δεν προκαλούν βλάβες µόνο στο δέρμα αλλά και στα μαλλιά.

Η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου επηρεάζει κυρίως τα βαμμένα μαλλιά, τα οποία ξεθωριάζουν, αποχρωματίζονται και γίνονται άγρια. Αλλά και στα κανονικά μαλλιά, η επίδραση του ήλιου μπορεί να γίνει πηγή προβλημάτων, δηλαδή να εμφανιστούν «άγριες» άκρες και «ψαλίδα».

Αλλά και τα καλοκαιρινά μπάνια δεν είναι και τόσο αθώα όσον αφορά τα μαλλιά, αφού το αλάτι τα αφυδατώνει, ενώ το χλώριο μπορεί να αφαιρέσει το φυσικό προστατευτικό λίπος τους.

Υπάρχουν όμως κάποια μικρά «μυστικά» τα οποία μπορεί να προστατεύσουν τα μαλλιά από τον ήλιο και τα μπάνια.

Για παράδειγμα, για να τα προστατεύσετε από το χλώριο, πρέπει να τα ξεπλένετε με γλυκό νερό μετά από κάθε βουτιά.

Επίσης, πρέπει να λούζεστε καθημερινά με κατάλληλα σαμπουάν. Καλό είναι μετά το λούσιμο να χρησιμοποιείτε μαλακτική κρέμα. Αν έχετε βαμμένα μαλλιά, να λούζετε μόνο τις ρίζες και να αφήνετε το σαπούνι να κυλάει.

Επίσης, μη χτενίζετε τα μαλλιά όταν είναι βρεγμένα με αλατόνερο. Το κούρεμα πριν τις διακοπές θα σας απαλλάξει από την ψαλίδα και θα δυναμώσει τα μαλλιά σας, διότι όσο πιο μακριά είναι τόσο περισσότερο καταπονούνται.

Σε κάθε περίπτωση, να φοράτε καπέλο, όταν εκτίθεστε στον ήλιο. Το καπέλο δεν θα προστατεύσει μόνο τα μαλλιά σας από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά και το δέρμα του κεφαλιού και τα αυτιά σας, που είναι ευάλωτα. Καλό είναι επίσης να χρησιμοποιείτε προϊόντα για τα μαλλιά με αντηλιακά φίλτρα, τα οποία τα προστατεύουν.

Ρωτήστε μας για αξιόπιστα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που έχουμε στο φαρμακείο, καθώς και για εξειδικευμένα λάδια και μείγματα που παρασκευάζουμε, τα οποία τονώνουν και προστατεύουν τα μαλλιά από τις »καλοκαιρινές επιθέσεις».

Πηγή: www.iatronet.gr